DIY: snoepentaart


Dit weekend stond natuurlijk alles in het teken van Lotte's zesde verjaardag. En hoewel het vrijdag al haar verjaardag was, heeft ze toch nog het hele weekend lopen stralen. Ik ben altijd verbaasd hoe kinderen naar hun verjaardag uitkijken, soms al weken of maanden op voorhand lopen ze erover te fantaseren. En dit gaat zo verder tot ze bijna tram 30 bereiken, dan vermindert het enthousiasme met de jaren :)

Zaterdag en zondag stond ons nog wat knutselwerk te wachten, want ik wou dolgraag een snoeptaart met Lotte maken, voor de traktatie bij de turnclub. Bij Ava vond ik het ronde piepschuim, de kartonnen 6 en de roze acrylverf. De snoepjes heeft Lotte zelf uitgekozen in het grootwarenhuis.
  • Plaats het piepschuim op een verhoogje en start met het schilderen van de zijkanten. Gebruik hiervoor best een lakrol om de verf mooi egaal aan te brengen. Je brengt best 2 lagen aan, zodat alle witte putjes kleurrijk opgevuld zijn.
  • Gebruik de droogtijd van je piepschuim om intussen het getal te schilderen. Wij kozen ervoor om dit in dezelfde kleur te doen, maar je kan natuurlijk ook een andere bijpassende kleur kiezen.
  • Als de verf is opgedroogd, kan je starten met het beschilderen van de bovenkant van je taart, ook in 2 lagen en nadien herhaal je nog eens hetzelfde voor de onderkant. Let er op dat de verf telkens goed gedroogd is.
  • Nu breng je wat hobbylijm aan op de kleinste cirkel. Blijf op 1 cm van de buitenrand zodat de lijm niet uitloopt als je de 2 stukken op elkaar drukt. En breng ook lijm aan in het midden.
  • Druk dan de 2 stukken gedurende 5 minuten op elkaar en leg er nadien enkele dikke boeken op gedurende een paar uur zodat alles stevig aan elkaar is vastgeplakt.
  • Het getal hebben we op de taart vastgestoken met een tandenstoker.
  • Nu kan je starten met het aanbrengen van de snoepjes. We hebben snoepjes uitgezocht die een mooie combinatie vormen met de kleur van de taart. Met tandenstokers kan je de snoepjes vastmaken aan de taart.
  • En nu... smullen maar!Zaterdag brachten we ook nog een bezoekje aan Dreamland. Als jarige mocht ze eindelijk eens op die verjaardagsbel duwen. Er weergalmde dadelijk een "joehoe er is iemand jarig" door de winkel en Lotte sprong meteen op de grote verjaardagsstoel. Ze kreeg een mooie kroon, leuke foto en kleurboekje als aandenken mee naar huis.