De laatste voorbereidingen voor je communie- of lentefeest


De intrede van de maand mei luidt de laatste stappen in om van je communie- of lentefeest een spetterende succes te maken. De afgelopen maanden en weken heb je alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk voor te bereiden. Nu is het moment aangebroken om de laatste puntjes op de i te plaatsen.

1. Heb je de communiefoto's, menukaartjes, bedankingen en het peter- en metergeschenk nog niet besteld? Doe dit dan zo snel mogelijk. Hou rekening met een levertermijn van 4 à 5 werkdagen en bouw hierin zeker een marge van 2 werkdagen, zodat je tijdig alles in huis hebt.

2. Hou je het feestje thuis, contacteer dan ook een drankencentrale om je dranken en glazen te bestellen. Probeer alles zeker 1 à 2 dagen op voorhand op te halen, zodat je de glazen nog eens proper kunt wassen en de dranken koel kan zetten.

3. Contacteer de gasten die nog niet bevestigd hebben en geef het definitieve aantal door aan het restaurant of de traiteur. Je kan nu ook beginnen met het opstellen van de tafelschikking. Hou hierbij zoveel mogelijk rekening met wie goed met wie overeenkomt. Je kan bijvoorbeeld een aparte tafel maken voor de kindjes en de tieners. Oh ja, de naamkaartjes kunnen nu ook geschreven of gedrukt worden.
 
4. Een aanrader als je feest thuis doorgaat, is het opstellen van een draaiboek. Hiermee kan je vermijden om de dag voor het feest als een kip zonder kop door het huis te rennen en dan toch een heleboel zaken te vergeten. Het opstellen van het draaiboek neemt misschien wat tijd in beslag, maar je zal heel dankbaar zijn voor de rust die je hiermee in je hoofd creëert.

5. Nog een kleine checklist voor de dag voor het feest:
  • Leg alle kleren en accessoires van iedereen klaar, ook je handtas
  • Was je auto en versier deze met enkele witte lintjes
  • Maak je huis proper en fris en zorg dat alles al klaar staat
  • Laad de batterij van het fototoestel/camera op
  • Voorzie het favoriete ontbijt van je dochter of zoon
  • Zet je wekker een half uurtje vroeger en start de dag relax

En mijn allerlaatste tip is: genieten, geniet met volle teugen van deze mooie dag en maak mooie herinneringen!
 
Ik wens je een stralend feest toe!