Voorbereiding communie/lentefeest: deel 3

De weken vliegen hier aan een razendsnel tempo voorbij en plots merk ik dat we al enkele dagen in maart zijn... Ik ben zelf zo druk bezig met de voorbereidingen voor ons feestje, dat ik bijna vergeet om jullie de to-dolijst voor maart te bezorgen, shame on me :)

De afgelopen weken ben je waarschijnlijk net als ik heel actief geweest op het internet, zoekend naar inspiratie voor het grote feest van je (b)engel. De tijd is nu aangebroken om hier ook effectief mee aan de slag te gaan, keuzes te maken en je creativiteit eens goed aan het werk te zetten.

Je zal zien dat de to-dolijst voor deze maand niet zo uitgebreid is, maar voor bepaalde zaken zal je veel tijd moeten vrijmaken.

Hier gaan we dan!


#1 Je gasten

  • Verzamel alvast alle adressen van je gasten om je uitnodigingen naar toe te sturen.
  • De bedankingen, evenals het peter- en metergeschenk kunnen besteld worden of je kan zelf aan de slag gaan en iets origineels maken.
#2 Algemeen
  • Ga even met je dochter/zoon rond de tafel zitten en bespreek wat er allemaal op het cadeaulijstje zal komen. Zo ben je voorbereid als je gasten vragen wat je kindje graag zou krijgen. Je kan natuurlijk ook centjes vragen zodat er een groter cadeau kan aangeschaft worden, maar vergeet niet dat sommige mensen graag iets willen afgeven.
  • Vergeet niet om je budgetplan en boodschappenlijstje verder aan te vullen!
#3 Party outfit
  • De feestkleding, schoenen en accessoires van je kind kunnen nu verder aangeschaft worden. Vergeet niet dat je alles al in huis moet hebben voor de communiefoto's genomen worden.
  • Maak deze maand even de tijd om voor jezelf en de andere gezinsleden de nodige feestkleding te gaan kopen. Nu is er nog een ruime keuze in de winkels, maar vanaf april zijn de meest gangbare maten al snel uit voorraad.
#4 Food
  • Een 2e menubespreking met het restaurant of de traiteur kan nuttig zijn om de definitieve keuzes en prijs te bepalen.
#5 Communiekaartjes/foto's
  • Zijn je uitnodigingen nog niet klaar? Geen paniek, deze moeten pas eind deze maand verstuurd worden. Snel aan de slag dus!
#6 Materiaal
  • Start met het verzamelen van tafeldecoratie en feestversiering. Bekijk regelmatig de publiciteitsfolder in je brievenbus om van promoties te kunnen genieten en de aankopen te spreiden. Ben je zelf creatief aangelegd, ga dan aan de slag op basis van het gekozen thema en kleur.